BESPLATNA DOSTAVA NA NARUDŽBE IZNAD 66 €

Priprema površine

Najkvalitetnija priprema čelične površine postiže se čišćenjem mlazom abraziva. Postupak se izvodi pomoću čvrstih čestica abrazivnog sredstva koje velikom brzinom izlaze iz uređaja za pjeskarenje i čiste površinu. Postoje razna abrazivna sredstva koje se koriste za pripremu površine, a ona ovise o površini koja se čisti. Najčešće korištena sredstva za čišćenje površina su lomljena i okrugla sačma, pijesak, grit, garnet, korund i lomljeno staklo. 

GRACOTECH GRUPA d.o.o. izvodi radove sačmarenja gdje se kao abrazivno sredstvo koristi lomljena čelična sačma. Radovi sačmarenja izvode se prema međunarodnom standardu ISO 8501-1_1988.  

Kako bi osigurali što bolju kvalitetu sačmarenja, GRACOTECH GRUPA d.o.o. koristi uređaje AIRBLAST proizvođača.  

STUPNJEVI PRIPREME POVRŠINE 

Sa 1 
Lagano čišćenje mlazom abraziva 

Gledano bez povećanja površina mora biti slobodna od vidljivog ulja, masti ili prljavštine, te slabo prijanjajuće okujine, hrđe i premaza. 

Sa 2 
Temeljito čišćenje mlazom abraziva 

Gledano bez povećanja površina mora biti slobodna od vidljivog ulja, masti ili prljavštine, te od većine okujine, hrđe i premaza. Ostatak onečišćenja mora biti čvrsto prianjajući uz površinu. 

Sa 2,5 
Vrlo temeljito čišćenje mlazom abraziva 

 

 

Gledano bez povećanja površina mora biti slobodna od vidljivog ulja, masti ili prljavštine, te od okujine, hrđe, premaza i stranih tvari. Bilo kakvi ostaci onečišćenja pokazivati će se kao lagane mrlje u obliku sjene. 

Sa 3 
Čišćenje mlazom abraziva do čistog čelika 

Gledano bez povećanja površina mora biti slobodna od vidljivog ulja, masti ili prljavštine, te od okujine, hrđe, premaza i stranih tvari. Površina mora imati jednoobraznu boju metala. 

 

ČIŠČENJE RUČNIM I STROJNIM ALATIMA 

Priprema površine ručnim i strojnim čišćenjem kao što su struganje, brušenje žičanom četkom, strojno brušenje i glodanje. 

St 1 

Stupanj čišćenja se ne primjenjuje jer takva površina je neadekvatna za nanos boje 

St 2 
Temeljito ručno i strojno čišćenje 

Gledano bez povećanja površina mora biti slobodna od vidljivih ulja, masti i prljavštine, te od slabo prianjajuće okujine, hrđe, premaza i stranih tvari. 

St 3 
Vrlo temeljiti čišćenje ručno i strojno 

Isto kao St 2 samo površina mora dobiti metalni sjaj koji dolazi od metalne podloge. 

Oprema za pripremu površine

Moja košarica

0
image/svg+xml

Košarica je prazna.

Nastavite kupovinu